Loading…
News

La Cambra de Comerç de Castelló posa el focus a Turquia com hub de negocis internacionals

22/07/2024

Compartir

La Cambra de Comerç de Castelló, a través del club d'empreses Enactio i amb la col·laboració del soci Enactio Plus CaixaBank, ha destacat a Turquia com un dels mercats emergents més prometedors i un hub estratègic crucial entre Espanya i Àsia.

La sessió va ser presentada per Faustino Santarremigia, responsable de Comerç Exterior i Tresoreria de CaixaBank i Joaquín Andrés Sánchez, Responsable de l'Àrea d'Internacionalització en la Cambra de Comerç de Castelló. Entre els destacats ponents van estar Özgür Özdemircili, director general de Turkish Business HUB i president de Capital Blau Ventures, i Buket Havucoglu, Directora de l'oficina de representació de CaixaBank a Istanbul, els qui van compartir els seus coneixements i perspectives sobre l'enfortiment de les relacions comercials entre tots dos països.

Entre els temes tractats es va explorar el potencial de negoci a Turquia i les oportunitats que presenta per a les start-ups espanyoles, entre altres. A més, des de la seu de CaixaBank a Istanbul van informar a tots els participants sobre les diferents solucions per al finançament de les operacions comercials al país.

La jornada va comptar amb una nodrida participació tant presencial com en línia, evidenciant el creixent interés de les empreses de Castelló en la cooperació internacional i el desenvolupament de noves oportunitats comercials a Turquia.

Cal destacar que Castelló va exportar a Turquia béns per un import superior als 134 milions d'euros en 2023, la qual cosa suposa un creixement superior al 7% sobre l'any anterior. Els principals productes exportats van ser les fregides i esmalts i els productes ceràmics. Quant a les importacions de la província, van suposar més de 111 milions d'euros en el mateix període, principalment de productes industrials i tecnologia.

En finalitzar les intervencions, els participants presencials van poder gaudir d'una enriquidora sessió de networking amb els ponents en un ambient distés.

Missió comercial inversa

Durant l'esdeveniment es va presentar la Missió Comercial Virtual a Turquia que Cambra Castelló està organitzant per als dies 4-8 de novembre. Es tracta d'una solució perquè les empreses exportadores interessades al país puguen contactar de manera directa amb potencials clients, sense necessitat de desplaçar-se. Des de Cambra Castelló, amb el suport del nostre promotor en destí, s'organitzarà a les empreses participants una agenda de negocis virtual.


Últimes notícies

26/07/2024

Cambra Castelló forma a 19 empreses amb el seu Programa de Consolidació Empresarial

Ja estan obertes les inscripcions de la nova edició d'estes formacions a Castelló i Vila-real


24/07/2024

Dos comerços castellonencs destaquen com a E-líders en el VII Retail future

Aromes de Morella i Giogia Atelier han sigut reconegudes per la seua estratègia d'innovació en el context digital actual


17/07/2024

Cambra Castelló informa les pimes sobre els canvis en la tarifa PVPC

Este seminari web, finançat per l'IVACE+i, ha ajudat les empreses a entendre l'impacte dels canvis en les seues factures elèctriques