Loading…
News

La Cambra concedix els seus premis a l'Exportació 2021

14/07/2022

Compartir

Castelló 14/07/2022.- El jurat dels Premis a l'Exportació de la Cambra de Comerç de Castelló, corresponent a l'edició del 2021, ha resolt reconéixer enguany a Deer Export S.L, de la Vall d'Uixó, amb el guardó que li acredita com a millor Empresa Emprenedora; a la Cooperativa Agrícola San Isidro de Benicarló, en la categoria de Pime Exportadora; a les empreses Macer i Mielso, totes dues d'Almassora, per la seua Trajectòria Internacional; i finalment, el Premi Extraordinari que concedix cada any la Cambra de Comerç ha recaigut en esta ocasió en Peronda Group.

Premis patrocinats per Banc Sabadell.

Premis a l'Emprenedor i Pime exportadora.

Deer Export, premiada en la categoria empresa emprenedora, va ser creada en 1982 per Ángel Moya Fernández a fi d'exportar astes de cérvol procedents de la caiguda natural o renovació de cornamenta, convertint-se així, des del seu inici, en una empresa sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

El seu objectiu era expandir-se a països asiàtics en els quals es demandara este producte per al seu ús com a matèria primera en la medicina tradicional asiàtica; posteriorment va incorporar en la seua oferta exportadora altres subproductes del cérvol com a ossos, pells i productes carnis. En els últims anys ha ampliat la seua activitat al sector de productes per a mascotes: snacks i mossegadors per a gossos. Deer Export treballa amb més de 400 col·laboradors i contribuïx directament al desenvolupament econòmic en zones d'escassa industrialització en tota Espanya. A més, com a empresa pionera en el sector, ha aportat un valor afegit a materials que, abans de la seua comercialització, no resultaven atractius per als mercats internacionals.

El volum de les seues exportacions supera el 95% de la seua facturació. Els seus productes es distribuïxen en 11 mercats internacionals destacant entre ells: la Xina, Hong Kong, Taiwan, Itàlia, Gran Bretanya, França, Alemanya i Grècia.

Quant a la categoria de Pime Exportadora, la Cooperativa Agrícola San Isidro de Benicarló, amb el nom comercial de Benihort, centra la seua activitat en l'àmbit de les hortalisses i cítrics, llavors i comercialització dels seus propis productes. Fundada en 1946, les diferents generacions que han format part d'ella han sabut contribuir al fet que es convertisca en un referent en el món del cooperativisme de la Comunitat Valenciana, amb prop de 1800 socis. Ancorada en un privilegiat enclavament com és la comarca del Baix Maestrat, té una producció anual que supera les 80.000 tones de cítrics i hortalisses.

Va ser a partir de 1958 quan va començar el seu desenvolupament, iniciant una etapa de constant i equilibrat creixement que l'ha encimbellada fins a ocupar el tercer lloc en el rànquing de cooperatives de la Comunitat Valenciana. La diversificació dels seus servicis ha resultat clau per al seu creixement, incorporant la venda de llavors, carburants, supermercat propi i botiga en línia.

La crisi de 2008 els va fer replantejar la seua estratègia comercial i posar el focus en la internacionalització. A través de la seua xarxa de transport, Benihort comercialitza els seus productes en països com Alemanya, Itàlia o França, territoris d'Europa de l'Est i països nòrdics. L'empresa compta amb una xarxa comercial pròpia en els mercats centreeuropeus i forma part de la xarxa comercial de Anecoop, que comercialitza per tot el món, a través de les seues filials i clients.

La seua política de qualitat i traçabilitat és fonamental per a treballar amb èxit. En l'actualitat, amb un equip de treball ampli i multidisciplinari, enfoca el seu creixement cap a nous mercats promovent una agricultura productiva i sostenible.

Premi a la trajectòria de Macer i Mielso

El premi en la categoria Trajectòria Internacional té un doble reconeixement a dos empreses fortament assentades a Almassora: Macer i Mielso.

Fundada en els anys 70 i dedicada al disseny, desenvolupament, producció i manteniment de motles ceràmics, Macer assistix a totes les etapes que comprén el cicle de vida del producte ceràmic: assessorament del client, viabilitat tècnica, disseny, posada en marxa manteniment.

Macer va revolucionar la indústria internacional dedicada al motle ceràmic, presentant la primera placa magnètica que facilitava l'extracció del punxó. També va introduir a Espanya la primera premsa per a fusió del cautxú al punxó, i va implantar el primer punxó isostàtic.

Encara que en un inici les vendes a l'exterior no eren una prioritat, després del període de crisi es van intensificar els esforços comercials amb la finalitat d'incrementar-les.

El fruit d'este dinamisme s'ha traduït en un creixement continuat del seu percentatge d'exportació, situant-se en el tancament de l'exercici de 2020 en xifres aproximades al 46%. La seua facturació internacional se situa en 24 mercats amb indústria ceràmica: el Brasil, Egipte, Algèria, Veneçuela, Malàisia, Rússia, l'Aràbia Saudita, els Estats Units, Hongria o Polònia, són alguns d'ells.

Amb una plantilla de 125 empleats i dos factories, treballa per al 90% de les empreses del sector tauleller espanyol. L'objectiu estratègic de l'empresa des del seu naixement, fa ja 49 anys, s'ha mantingut des de llavors amb una continuada consolidació fins a convertir-se en una empresa de referència en el sector.

D'altra banda, Mielso S.A, el nom comercial de la qual correspon El Brezal, té en l'elaboració de mel, pol·len, gelea reial, confitures i xarop d'atzavara, el seu centre d'activitat.

Fundada en 1977, la família Sorribes va saber arreplegar el fruit de quatre generacions enrrere - en 1910- mitjançant l'establiment d'una fàbrica de ruscos anomenada “La Eslidense Apícola”. Anys després es van dedicar a la producció de mel i pol·len d'abelles, sent pioners a crear les rutes de transhumància dels ruscos per a allargar els períodes de collita i a establir el cicle de producció que encara es conserva.

A partir dels 60 es va iniciar l'activitat industrial i comercial de la mel per a la indústria alimentària, dietètica i farmacèutica. És en la dècada dels 70, amb Bernardo Sorribes al capdavant de la companyia, quan fa el salt d'empresa tradicional a empresa líder del mercat, i inicia la internacionalització de la companyia.

Mielso adopta llavors el sistema de control de qualitat més modern d'Europa i es va convertir en eixe moment en la principal empresa comercialitzadora de pol·len d'abelles a nivell mundial. A la fi dels 80 va iniciar l'envasament de mel amb destinació al consumidor final, llançant en 1998 El Brezal, la marca que és hui referent mundial del sector al costat de la seua gamma Floresta; són marques registrades i reconegudes a Espanya i els països de la UE, així com en mercats tan diversos com USA, el Japó, la Xina & Hong Kong, EAU, Tunísia, Líbia, Kuwait, l'Aràbia Saudita, Egipte, l'Iraq, Jordània, Malàisia, Maldives, Catar, etc.

Gràcies a l'estratègia de diversificació de mercats i línies de negoci empresa fa ja més de 50 anys, Mielso ha incrementat la seua facturació en mercats exteriors. El percentatge de la seua exportació va aconseguir el 46% en 2020. A més, Mielso és una empresa amb 100 anys d'història i eixa experiència i coneixement adquirits durant tots eixos anys han sigut pilars per a donar fe de la qualitat dels seus productes

Peronda Group, Premi Extraordinari

Finalment, el jurat ha resolt reconéixer a Peronda Group amb el premi Extraordinari 2021. L'empresa castellonenca doblement centenària ja que els seus orígens es remunten a 1827, és especialista en la fabricació de paviments i revestiments ceràmics. En tot este temps, la innovació i la inversió en tecnologia els ha permés estar sempre a l'avantguarda de les últimes investigacions i tècniques per a oferir productes de gran qualitat i disseny al mercat mundial.

Present en més de cent països, Peronda Group destaca per la seua capacitat d'innovar. Investigar i aplicar la tecnologia per a generar productes d'alta qualitat amb un constant i creixent respecte al medi ambient.

Amb una producció diària que depassa els 30.000 metres quadrats, és una companyia capdavantera en el desenvolupament dels nous processos, així com els canvis que han vingut acompanyats per la implantació de la Indústria 4.0.

Peronda, a més de la seua alta competitivitat, la seua forta aposta per la digitalització i la seua capacitat de sorprendre i innovar, destaca també pel seu elevat compromís social amb l'entorn, com és el seu constant zel per la cura mediambiental.


Últimes notícies

22/01/2025

Cambra Castelló i AVAESEN impulsen la transició energètica amb el Congrés ‘Energy Revolution’

La II Nit Líders de l'Energia donarà inici a l'esdeveniment amb un homenatge als protagonistes del sector


20/01/2025

Cambra Castelló i CaixaBank impulsen el comerç exterior en mercats llatinoamericans

El workshop empresarial, dirigit a socis Enactio, busca explorar les possibilitats d'exportació de les empreses castellonenques


17/01/2025

Cambra Castelló impulsa la formació a mesura internacional amb estudiants holandesos

Un programa especialitzat en màrqueting i negociació reforça les competències globals de 30 joves