Loading…
News

La Cambra concedeix els seus premis a l'Exportació 2019

21/02/2020

Compartir

 

Rúbrica Enginyeria i Arquitectura, Blasco Fruit, Fills de Francisco Gaya Forés i PortCastelló, premis de la Cambra a l'Exportació 2019


El jurat tria els premis a l'exportació en les seues categories: Emprenedor, Pime Exportadora, Trajectòria Internacional i fa un reconeixement especial al port de Castelló.


Castelló 21/02/2020.- El jurat dels Premis a l'Exportació de la Cambra de Comerç de Castelló, corresponent a l'edició del 2019, ha resolt reconéixer enguany a l'empresa Rúbrica Enginyeria i Arquitectura, SL amb el guardó que li acredita com a millor empresa emprenedora; a Blasco Fruit, SL, en la categoria de Pime Exportadora; i a Fills de Francisco Gaya Forés, SL, a la trajectòria internacional. Els membres del jurat, d'altra banda, també han resolt triar a PortCastelló amb el Premi Extraordinari en aquesta nova edició dels guardons més longeus de la província en el seu àmbit.


El premi en la categoria d'empresa emprenedora reconeix a Rúbrica Enginyeria i Arquitectura, SL, una empresa castellonenca amb més de 20 anys d'experiència en el sector de la construcció especialitzada a desenvolupar mètodes eficients per a la indústria civil. Rúbrica engineering subministra carros d'encofrat per a ponts, carros d'ales, motles prefabricats, cimbras autolanzables, encofrats per a túnels, sistemes especials per a obres subterrànies, així com encofrats per a projectes únics dins dels seus camps de competència: Rúbrica ponts, Rúbrica túnels i Rúbrica marítima. En l'actualitat la seua presència internacional representa el 95% del seu negoci que es localitza en 17 mercats internacionals. Destaca la seua filial a Colòmbia i projectes a Irlanda, Alemanya, Escòcia, Abu Dhabi, Togo, Panamà, Regne Unit, Qatar, Filipines o Illa Reunió.


Quant al premi de Pime Exportadora, Blasco Fruit, SL, és una empresa segorbina de caràcter familiar fundada en 1999 dedicada a la producció, comercialització i exportació de caqui roig brillant, caqui de tomaques i fruita d'os espanyola amb qualitat certificada. La seua progressió ha sigut constant, passant de ser un xicotet magatzem fins a convertir-se en una companyia que compta amb unes modernes instal·lacions de 12.000 metres quadrats i una producció anual de 5.000.000 quilos de caqui. Gestiona de manera integral totes les fases del cultiu, manipulat i preparat de la fruita per a garantir la total traçabilitat del seu producte. Compta amb el certificat de qualitat Globalgap i arriba a més de 30 mercats diferents en els últims tres anys a què facturen el 80% de les seues vendes.


 El premi en la seua categoria, Trajectòria Internacional va dirigida a Fills de Francisco Gaya Forés, SL. .Els antecedents d'aquesta empresa familiar es remunten a les antigues fàbriques de ceràmica de finals del segle XIX d'Onda. L'actual societat es va fundar en 1948. En els anys 70 la tradició ceramista evoluciona a la fabricació industrial amb la millora d'infraestructures i instal·lacions i constants inversions en nous processos tecnològics centrats en la producció de paviments i revestiments ceràmics. Fa 20 anys Gayafores es va convertir en una de les marques pioneres en la producció de porcelánico, constituint actualment el seu principal àmbit d'activitat. L'exportació aglutina hui prop del 70% de les seues vendes i aconsegueix 80 mercats dels cinc continents.


Finalment, el Premi Extraordinari ha recaigut en PortCastelló, com a plataforma de desenvolupament del teixit econòmic de la província, amb una evolució de trànsits, infraestructures i serveis que li han situat actualment en el quart lloc del ránking del sistema portuari espanyol en trànsit de graneles sòlids i el cinqué en import/export.


El port de Castelló va tancar l'exercici del 2019 amb quasi 10 milions d'euros de benefici malgrat la rebaixa de taxes, el resultat d'explotació s'ha sostingut en 13 milions d'euros, mentre que el volum de trànsit s'ha consolidat en 20,7 milions de tones. En el període del 2015-2019, segons les últimes dades oferides per l'Autoritat Portuària, ha registrat un creixement de trànsits del 26%, la qual cosa representa el doble que la mitjana nacional.


Tots aquests números situen al port de Castelló en el podi del creixement del sistema portuari espanyol i hui està plenament assentat en el top ten del sistema espanyol quant a infraestructures interés general. A més, PortCastelló s'ha manifestat com una palanca de creixement de l'economia i l'ocupació de Castelló al servei dels sectors productius.


Últimes notícies

03/07/2024

Cámara Castellón acoge un encuentro empresarial con Nuria Montes

Durante la reunión, los empresarios de la provincia pudieron expresar sus inquietudes a la consellera


01/07/2024

Cámara Castellón amplía el plazo de presentación de candidaturas para sus premios

Los interesados en presentarse a los galardones tendrán hasta el 8 de septiembre de 2024


28/06/2024

Cámara Castellón culmina la 29ª edición del Máster en Dirección Profesional de RRHH

Los graduados han contado con un destacado claustro de profesores con una amplia experiencia en este ámbito