Loading…
News

L'AEPD i Adigital presenten les novetats de la Llista Robinson

09/04/2019

Compartir

 A partir d'ara, el servei d'exclusió publicitària permetrà als ciutadans limitar la recepció de publicitat per sectors   

Per a les empreses, ofereix un nou sistema de consulta més fàcil d'utilitzar i més segur, sense cost per a pimes i autònoms fins als 30.000 registres a l'any

​.- L'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) i l'Associació Espanyola de l'Economia Digital (Adigital) han presentat hui les novetats de la Llista Robinson, el servei d'exclusió publicitària creat per Adigital per a protegir les dades personals dels ciutadans i facilitar a les empreses el compliment del Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) i la nova Llei orgànica de Protecció de Dades Personals i Garantia dels Drets Digitals (LOPDGDD).


Durant la presentació, s'han abordat els supòsits i condicions en els quals la normativa estableix com a obligatòria i necessària la consulta dels sistemes d'exclusió publicitària per a les empreses. Així ho estableix la nova LOPDGDD en el seu article 23: les empreses que pretenen realitzar comunicacions de màrqueting directe han de consultar els sistemes d'exclusió publicitària prèviament, excloent així de les seues comunicacions les dades dels afectats que hagueren manifestat la seua oposició o negativa a aquestes. No serà necessari realitzar la consulta quan l'afectat haja prestat el seu consentiment exprés a l'empresa en qüestió per a rebre la comunicació.


Evitar la recepció de publicitat no desitjada és un dels temes que es plantegen amb major freqüència davant l'Agència, i un dels drets més rellevants per a això és l'exercici del dret d'oposició. Per això, la pàgina web de l'AEPD disposa d'un espai específic en el qual s'ofereixen recomanacions sobre els passos que es poden donar per a deixar de rebre-la. L'AEPD promou que els ciutadans s'inscriguen en la Llesta Robinson ja que permet no haver d'oposar-se a la recepció de publicitat no desitjada cas per cas sinó inscriure's en un sistema i seleccionar, amb un sol acte, tots els canals pels quals no desitja rebre publicitat, a més de les novetats específiques que es presenten hui, ha afirmat durant la presentació la directora de l'AEPD, Mar España.


Novetats per a empreses i ciutadania


Si bé Adigital ja va introduir l'any passat la seua nova plataforma web -amb una interfície més moderna, senzilla i accessible per als usuaris-, l'organització introdueix ara una nova funcionalitat: la possibilitat que els ciutadans limiten la recepció de publicitat de forma gratuïta no solament per canals (telèfon, SMS, email o postal), com ja ocorria, sinó també per sectors publicitaris. A això s'uneix un nou servei de gestió de reclamacions dels usuaris.


Pel que fa a les empreses, els canvis tenen a veure amb el sistema de consulta de la Llesta Robinson. A través d'una nova API, aquesta es torna més senzilla i eficaç, alguna cosa que beneficia sobretot a les pimes i *micropymes. A més, el procés de xifrat i pseudonimización de dades millorat la fa més segura.  


“Hem introduït aquestes noves solucions pensant en totes les empreses, especialment en les pimes, que són les que solen tindre menys recursos i trobar més dificultats per a ajustar-se a la normativa”, ha explicat José Luis Zimmermann, director general de Adigital durant la presentació. “En aquest cas, hem desenvolupat una eina que els permet tractar i normalitzar les dades dels clients als quals volen dirigir les seues comunicacions publicitàries per a agilitar la consulta de la Llista Robinson”. D'aquesta manera, el Servei de Llesta Robinson indica fàcil i ràpidament a qui pot i no pot enviar la seua publicitat sense haver de realitzar costosos desenvolupaments externs o inversions econòmiques. De fet, el servei no té cost per a pimes i autònoms fins a 30.000 registres consultats a l'any.


25 anys al servei de la protecció de dades


La Llesta Robinson, que va nàixer en 1993 com una eina d'autoregulació que permetia als usuaris oposar-se a l'enviament de publicitat.

No hi ha més que recordar que va començar com una iniciativa d'autoregulació que permetia als usuaris oposar-se a l'enviament de publicitat per correu postal. En 2009, va evolucionar per a incloure noves opcions d'oposició a rebre publicitat per telèfon (trucades, SMS e email). L'actualització que va començar en 2018 per a adaptar-la a la nova normativa de protecció de dades ha resultat en una nova plataforma online multidispositivo que garanteix la confidencialitat, integritat, disponibilitat i resiliència permanent del Servei.


Últimes notícies

03/07/2024

Cámara Castellón acoge un encuentro empresarial con Nuria Montes

Durante la reunión, los empresarios de la provincia pudieron expresar sus inquietudes a la consellera


01/07/2024

Cámara Castellón amplía el plazo de presentación de candidaturas para sus premios

Los interesados en presentarse a los galardones tendrán hasta el 8 de septiembre de 2024


28/06/2024

Cámara Castellón culmina la 29ª edición del Máster en Dirección Profesional de RRHH

Los graduados han contado con un destacado claustro de profesores con una amplia experiencia en este ámbito