Loading…
News

La Cambra de Castelló ofereix ajudes directes a les pimes per a millorar la seva sostenibilitat

11/05/2021

Compartir


•    El Programa, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i l'Excma. Diputació de Castelló, ofereix ajudes per a actuacions relatives a l'eficiència energètica, el mesurament de la petjada de carboni, l'economia circular i l'Agenda 2030
•    L'objectiu és millorar la productivitat i competitivitat de les micro, petites i mitjanes empreses amb l'adopció d'una cultura a favor de la innovació permanent per a aconseguir un creixement econòmic sostenible

Castelló 11//05/2021. La Cambra de Comerç de Castelló posa en marxa un nou Programa de Sostenibilitat per a Pimes que ofereix a les petites i mitjanes empreses ajudes directes, cofinançades pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i l'Excma. Diputació de Castelló per a millorar la seva sostenibilitat a través d'actuacions relatives a l'eficiència energètica, el mesurament de la petjada de carboni, l'economia circular i l'Agenda 2030. Les empreses participants podran rebre una ajuda directa del 50% per cent de la inversió realitzada sobre un màxim de 7.000 euros.

“La crisi sanitària ha reforçat la importància de la sostenibilitat com a valor estratègic per a la resiliència de les empreses i l'obertura d'oportunitats de negoci. Les pimes, que a Espanya representen el 99% del teixit productiu, no poden romandre alienes a un model de reactivació econòmica basat en la sostenibilitat. L'eix principal del programa és millorar la productivitat i competitivitat de les micro, petites i mitjanes empreses amb l'adopció d'una cultura a favor de la innovació permanent per a aconseguir un creixement econòmic sostingut, proporcionant informació, assessorament, capacitació, suport tecnològic i econòmic, de forma personalitzada”, ha destacat Mª. Dolores Guillamón, presidenta de la Cambra de Castelló.
El programa consta de dues fases. En la primera, els experts de la Cambra realitzaran una anàlisi exhaustiva amb la finalitat d'identificar les possibles millores en diferents àrees relacionades amb la sostenibilitat. Aquest diagnòstic és gratuït per a l'empresa i contempla diferents aspectes:

•    Càlcul de la petjada de carboni de l'empresa per a ser coneixedora de les tones de CO₂ que genera a l'atmosfera i facilitar els compromisos de reducció.
•    Estudi de l'Eficiència Energètica de l'empresa i un pla lligat a això.
•    Economia Circular i la possible adopció de solucions per a combatre la contaminació atmosfèrica i l'escalfament global
•    Diagnòstic relacionat amb els ODS que impacten directament amb el medi ambient, i així determinar com l'empresa pot contribuir a l'agenda 2030.

En la segona fase, una vegada detectades les àrees de millora de l'empresa, proveïdors externs a les Cambres de Comerç realitzaran la implantació de les solucions establertes en el diagnòstic. Entre els projectes que poden optar a aquest finançament destaquen:
•    Inscripció de la petjada de carboni en el Ministeri de Transició Ecològica i implantació de plans de reducció.
•    Monitoratge i control energètic.
•    Implantació de tecnologies eficients.
•    Pla de gestió i valorització de residus.
•    Pla de minimització d'abocaments i emissions.
•    Pla de mobilitat sostenible, flota verda, etc.
•    
Paral·lelament, el Programa de Sostenibilitat durà a terme accions de sensibilització per a aconseguir que arreli entre el teixit productiu espanyol la conscienciació sobre la necessitat de preservar el medi ambient i el paper de la pime per a contribuir a reduir la petjada de carboni, a millorar l'eficiència energètica, a reforçar un model d'economia circular, i a contribuir als ODS.


Últimes notícies

03/07/2024

Cámara Castellón acoge un encuentro empresarial con Nuria Montes

Durante la reunión, los empresarios de la provincia pudieron expresar sus inquietudes a la consellera


01/07/2024

Cámara Castellón amplía el plazo de presentación de candidaturas para sus premios

Los interesados en presentarse a los galardones tendrán hasta el 8 de septiembre de 2024


28/06/2024

Cámara Castellón culmina la 29ª edición del Máster en Dirección Profesional de RRHH

Los graduados han contado con un destacado claustro de profesores con una amplia experiencia en este ámbito