Loading…
News

El futur de l'empresa familiar en el desdejuni Enactio organitzat per la Cambra de Comerç

22/09/2021

Compartir

Castelló 22/09/2021.-Moltes empreses espanyoles es van veure obligades a acollir-se als préstecs ICO per a sobreviure al tancament de l'activitat que va provocar la crisi sanitària de la COVID-19. La Comunitat Valenciana va rebre el 10% d'este finançament (11.548 milions d'euros), una quantitat que ara toca retornar i per al que es requerix establir una guia d'actuació. Ara que l'economia espanyola inicia el seu enlairament, és imprescindible efectuar l'orientació de la política de la companyia, marcar l'estratègia i directrius de l'empresa, així com controlar l'execució dels objectius estratègics. Amb la finalitat d'executar un pla de treball per als pròxims tres anys i complir estos objectius, Enactio i Cambra de Castelló han celebrat hui el desdejuni formatiu “El Pla de Treball després de la COVID-19 de l'empresa familiar i la família empresària”, de la mà de GB Consultors Financers, Legals i Tributaris. 

La presentació de la sessió ha sigut a càrrec de Javier Valls, Director Gerent de la Cambra, assenyalant “este desdejuni forma part de l'agenda d'activitats que anem dissenyant per als socis de Enactio, el renovat Club de Negocis de la Cambra, i que de manera exclusiva o preferent tenen els socis a la seua disposició” “pretenem aportar valor a les empreses, ajudar a millorar la seua competitivitat i a generar negoci”

En el desdejuni s'ha presentat una llista de control que aborda els aspectes claus que han d'afrontar les empreses, entre 2021 i 2023, des d'un punt de vista financer, tributari i legal. Per al director general de GB Consultors, Gonzalo J. Boronat, una de les grans lliçons que ens ha deixat la crisi sanitària del COVID-19 és que “el pitjor és possible, i el cost d'anticipar-se sempre és substancialment inferior al cost d'enfrontar-lo”.

El Consell d'Administració ha de prendre “les regnes de l'empresa realitzant minuciosament les seues funcions, però han d'acurar-se en la proposta, presentació i aprovació d'un pla estratègic de l'empresa del qual s'ha de fer un seguiment periòdic per a mantindre'l actualitzat”, va indicar Roxana Leotescu, responsable de l'Àrea Financera-Corporate de GB Consultors.

D'altra banda, la COVID-19 ha posat en relleu la importància de tindre prevista amb la suficient antelació la successió empresarial. La planificació de la transmissió del patrimoni s'ha convertit en un cavall de batalla de moltes empreses que s'han vist en la necessitat de pensar, “d'un dia per a un altre a atorgar testaments, elaborar protocols familiars, realitzar les reorganitzacions empresarials o fer pactes de socis, entre altres”, assenyala Esther Carbonell, responsable de l'Àrea Legal de GB Consultors. 

Sense oblidar que les organitzacions han hagut de replantejar-se la seua estructura empresarial. “Es qüestionen quina és l'estructura més òptima i es plantegen si una entitat hòlding és el més convenient”, apunta Jaime Zaplana, responsable de l'Àrea Fiscal en GB Consultors. Encara que l'estructura hòlding té més aspectes positius que negatius, “no cal perdre mai de vista la tributació que varia segons les regions” matisa Zaplana. En el cas de Comunitat Valenciana caldria considerar tipus de gravàmens com l'IRPF o l'Impost sobre el Patrimoni.

https://www.enactio.com/


Últimes notícies

22/11/2024

Cambra Castelló impulsa la sostenibilitat amb la jornada sobre gestió de subproductes

Sabrina Ratzlaff i Enrique López Balaguer van aportar claus per a complir amb el nou marc legal ambiental


20/11/2024

Cambra Castelló es convertix en l'epicentre de la sostenibilitat

L'III Fòrum de Sostenibilitat reunix experts per a debatre sobre models de negoci regeneratius, acció climàtica i RSC


19/11/2024

El lideratge femení impulsa l'economia local: 59 noves empreses a Castelló en 2024

La Cambra de Comerç destaca el paper clau de 302 dones en el desenvolupament econòmic de la província