Loading…
News

Tot en joc

11/02/2021

Compartir

Tot en joc
Per Mª Dolores Guillamón Fajardo
Presidenta de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Castelló

En poques setmanes es complirà un any des que saltara l'alerta sanitària a conseqüència d'una pandèmia que l'ha trastocat tot i ens ha portat, fins i tot, a modelar nous hàbits de comportament social, a mostrar-nos el fràgils que podem arribar a ser davant una crisi d'aquesta envergadura.

Aquest llarg període ha posat al teixit empresarial de la província en una tessitura difícilment imaginable que ha generat un enorme estrés sanitari i econòmic. I en aquest context de forta contracció econòmica i desocupació és de lloar el comportament de les empreses en complir rigorosament amb les exigències que marquen un moment que, si bé és extremadament difícil per a tots, és tràgic per a sectors com el turisme, l'hostaleria, el comerç… bàsics per al nostre desenvolupament i en la recuperació.

La Cambra, com no pot ser d'una altra manera i davant un futur incert, en l'últim any ha estés més que mai el seu paraigua per a abrigallar a l'empresariat de la província. Aquest suport l'han format, entre altres, els 1.920 assessoraments a empreses; els 572 projectes d'emprenedors analitzats i el quasi centenar d'empreses creades en aquest difícil context; també les 451 accions formatives per les quals han passat 4.640 assistents o els 40.000 documents legalitzats per a facilitar l'exportació dels nostres productes.

A això s'ha sumat, la gestió de 70 ajudes econòmiques a empreses per a sufragar les seues inversions en innovació, tecnologia, internacionalització o contractació de personal; així com una línia específica per al sector turístic, tremendament danyat per la pandèmia.

Però tot aquest desplegament no es quedarà ací. En 2021 la Cambra de Castelló ampliarà la qualitat i intensitat dels seus serveis i promet ser una eina activa i necessària en els fons europeus que vindran de la mà del programa ‘Next *Generation EU’. La crisi provocada per la pandèmia de Covid-19 ha mobilitzat una resposta financera europea sense precedents que hem d'aprofitar al màxim i a la qual no renunciarem.

Les últimes dades contemplen la terrible realitat. Davant un escenari com aquest i amb la plena confiança en les empreses castellonenques i la seua capacitat de superar les envestides, cal advocar perquè les ajudes directes -hui manifestament millorables- puguen revitalitzar als sectors més danyats. Les institucions han de ser ambicioses en els seus propòsits i ser eficients a l'hora de lubrificar al màxim els canals de distribució d'aqueixos incentius perquè ací, en definitiva, el que ens juguem és el nostre futur.


Últimes notícies

03/07/2024

Cámara Castellón acoge un encuentro empresarial con Nuria Montes

Durante la reunión, los empresarios de la provincia pudieron expresar sus inquietudes a la consellera


01/07/2024

Cámara Castellón amplía el plazo de presentación de candidaturas para sus premios

Los interesados en presentarse a los galardones tendrán hasta el 8 de septiembre de 2024


28/06/2024

Cámara Castellón culmina la 29ª edición del Máster en Dirección Profesional de RRHH

Los graduados han contado con un destacado claustro de profesores con una amplia experiencia en este ámbito